FAKÜLTEMİZDE GAZZE KONULU AÇILIŞ DERSİ DÜZENLENDİ

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Akın Levent, 01.10.2025 tarihinde Fakültemizde düzenlenen “Gazze Konulu Açılış Dersi” programına katıldı. Düzenlenen etkinliğe Üniversite Rektörümüz sayın Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları sayın Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, sayın Prof. Dr. Adem Başıbüyük, sayın Prof. Dr. Çağrı Çırak, Fakülte Dekanımız sayın Prof. Dr. Ayhan Döner, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Dersin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Fakültemiz Dekanı sayın Prof. Dr. Ayhan Döner; İsrail’in kurulma sürecindeki tarihsel gelişmeleri Siyonizm kavramıyla beraber ele alarak detaylı bir şekilde dinleyicilere aktardı.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrif eden üniversite Rektörümüz sayın Prof. Dr. Akın Levent, dünyada yaşanan insani dramı vurguladı. Rektör Levent, “Sayılar gösteriyor ki ciddi bir soykırım söz konusu. Birkaç devlet hariç, tüm dünya bu zulme haklı tepki gösteriyor. İsrail devletinin gerçekleştirdiği planlı soykırıma karşı birçok inançtan milyonlarca insan organize olarak tepkilerini ortaya koyuyor. Bizler de bu duruma karşı gerekli tavrı takınıyor ve gündelik hayatımızı bu bilinçle sürdürmeye çaba gösteriyoruz. Özellikle gençlerin bu zulme daha hassas ve reaktif bir şekilde tepki göstermesi çok kıymetli. İnşallah önümüzdeki günlerde sabır ve mücadele azmini kaybetmeden bu topraklarda barış ve huzurun hakim olmasına katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Fakültemiz öğrencilerine de seslenen Rektör Levent, 2025–2026 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek “Oturduğunuz sıralar çok kıymetli. Sizler geleceğin avukatları, savcıları, hakimleri ve bürokratlarısınız. Derslerde hocalarınızı can kulağıyla dinlemeniz, hem eğitim hayatınız hem de akademik kariyeriniz için büyük önem taşımaktadır. Şimdiden başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Sayın Rektörümüz, yapmış olduğu konuşmasının ardından, Fakültemiz öğrencilerinin sormuş olduğu soruları cevaplandırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email